دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.
دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.

پاکسازی یکی از مناطق مهم گردشگری نیشابور؛ از ما زباله می‌ماند...


به گزارش دیزباد وطن ماست، به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)– منطقه خراسان، اما از آنجا که هر چیزی آدابی دارد و این مورد نیز از مسائل دیگر مجزا نیست، خیلی وقت‌ها آداب معاشرت ما با طبیعت بسیار بد است.

طبیعت جزء جدانشدنی زندگی انسان‌هاست، اما متاسفانه انسان‌ها از دیدار خود با طبیعت خاطره خوشی برای این موجود زنده از خود بجا نمی‌گذارند. کنار جوی‌های روان آب و رودخانه‌ها و یا در مسیر زیبای طبیعت زباله‌های خود را بی هیچ ملاحظه‌ای رها کرده و می‌روند.


طبیعت‌دوستی یکی از خصائلی است که در تمام انسان‌ها وجود دارد، ولی فرهنگ آن در همه نیست؛ آشتی با طبیعت یکی از مسائل مهم زیست محیطی است که باید به آن توجه داشت.

یکی از اتفاقات میمونی که در این راستا در شهرستان نیشابور افتاده، این است که گروه‌ها و همچنین دغدغه‌مندان فعالیت‌های محیط زیست رو به گسترش است و در حال حاضر در این شهرستان گروه‌هایی وجود دارند که به‌طور خودجوش در خدمت طبیعت هستند.

یکی از گروه‌هایی که روز گذشته آنها را همراهی کردیم، گروه "حامیان طبیعت" بود که با پاکسازی طبیعت سعی در پاک کردن این ردپای نامبارک انسان‌ها دارند. در این برنامه که مربوط به پاکسازی طبیعت روستای زیبای دیزباد که یک منطقه گردشگری محسوب می‌شود، حجمی از زباله‌ها توسط اعضای گروه پاکسازی شد.

البته حجم این زباله‌ها نسبت به خیلی جاهای دیگر کمتر بود و شاید یکی از دلایل آن همراهی مسئولین و ساکنین این روستا با طبیعت است، اما باز هم گویی که زباله جزء لاینفک طبیعت زیبا شده و باید در هر طبیعتی شاهد این اتفاق ناگوار باشیم. به هر روی، روز گذشته بیش از 40 نفر از دوستداران طبیعت، مسیر روستای دیزباد را از زباله پاکسازی کردند و چه‌قدر در راه برگشت، این مسیر زیباتر و بکرتر شده بود.

در همین رابطه با یکی از اعضای هیأت مدیره گروه حامیان طبیعت گفت‌وگویی داشتیم؛ هادی غفوری منش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هدف گروه از برنامه‌های پاکسازی، شادی در ظاهر امر و از نگاه بسیاری تمیز کردن طبیعت از زباله است، اما در اصل با این کار قصد تغییر دید مردم نسبت به طبیعت را داریم؛ چراکه دغدغه آشتی بین مردم و طبیعت و این‌که زندگی آینده در گرو وجود طبیعتی پاک خواهد بود هنوز برای مردم به خوبی روشن نشده و همه پیگیر این موضوع نیستند، در حالی که این مسأله یک اصل مهم است و باید همگان به آن توجه داشته باشند.

وی اظهار کرد: هدف ما از این برنامه‌ها نشان دادن اهمیت این امر است و دوستی با طبیعت کوچکترین وظیفه ما انسان‌ها در قبال آن خواهد بود و پاکسازی در انظار عمومی تلنگری کوچک در جهت تغییر این نگاه‌ها است.

غفوری منش، در رابطه با اهداف پیش روی آینده نیز تاکید کرد: از برنامه‌های آینده گروه که شاید بیشترین تاثیر را داشته باشد، همکاری ما با مدارس مقطع ابتدایی است؛ همان‌طور که دانش‌آموزان در طرح همیار پلیس بسیار موفق عمل کردند، می‌توان با سرمایه‌گذاری در این بخش و استفاده از همیاران طبیعت در مدارس بتوانیم پیام گروه را به خانواده‌ها منتقل کنیم.

وی تصریح کرد: چراکه فرهنگ‌سازی از گروه سنی پایین بسیار مؤثر خواهد بود و دانش آموزان که قشر بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند، می‌توانند در گروه بزرگ خانواده خود، پیام و دغدغه محیط زیست و آشتی با طبیعت را برسانند و خود چراغ راه بوده و با ایجاد یک حرکت این مسأله و دغدغه را با کمک یکدیگر همگانی کنیم.

غفوری‌منش ادامه داد: آشنایی با روش‌های بازیافت و تفکیک زباله و چگونگی انجام آن در منزل و همچنین ارائه پیشنهادات سازنده به سازمان‌های مختلف از جمله اهداف گروه است. در این زمینه نیز به طور کلی می‌توان گفت توجه به محیط زیست نیازمند همکاری مردم و مسئولین است که باید با ایجاد تعاملی سازنده اتفاق بیفتد.

به گزارش ایسنا در این برنامه پاکسازی، به دانش‌آموزان مدرسه روستای دیزباد کارت همیاری طبیعت داده شد.

محمود کردی، عضو شورای روستا در گفت‌وگو با ایسنا نیز گفت: از آنجا که روستای دیزباد یکی از مناطق مهم گردشگری است ما نیز با همکاری با فعالان محیط زیست و همچنین دغدغه‌مندی در این رابطه سعی داریم فرهنگ طبیعت‌دوستی را در بین ساکنین خود و همچنین گردشگران ایجاد کنیم و همکاری‌های لازم را داشته باشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد