مراحل آبیاری زعفران
دفعات آبیاری زعفران
1.آبیاری اول (بار آب)
با توجه به این مورد که آبیاری اول (بار آب یا بسار آب) جهت تحریک محصول زعفران و بیدار کردن پیاز صورت میپذیرد، بایستی آبیاری اول را با دقت و حساسیت زیادی انجام داد. در مناطق سردسیر در اوایل مهر دمای هوا پایین آمده و پس از سه هفته عموما گلدهی انجام میشود. بنابراین برای آبیاری اول باید به منطقه مورد کشت توجه ویژه داشت چرا که دمای هوا بسیار حائز اهمیت است. عموما آبیاری اول باید در اواخر مهر صورت پذیرد. دقت کنید که در صورتی که آبیاری اول زودتر از موعد انجام شود این احتمال وجود دارد که عملیات گلدهی جلو افتاده و گلها زودتر از کلاله رشد کنند که این امر عملیات برداشت را با مشکل مواجه میکند.
2. آبیاری دوم (زاج آب)
عموما 40 روز پس از آبیاری اول، آبیاری دوم صورت میپذیرد. قبل از انجام آبیاری دوم حدودا 100 کیلوگرم کود اوره را به ازای هر هکتار به زمین اضافه میکنیم تا رشد رویشی محصول را نیز افزایش یافته، سپس آبیاری دوم انجام میشود. در پاییز که جبهه هوای گرم روبه اتمام است، یک مرتبه آبیاری در دی ماه و یا آذر ماه برای جلوگیری از یخزدگی محصول امری حیاتی است.
آبیاری سوم که به وجین آب نیز معروف است در اسفند و اوایل فروردین انجام میشود. این آبیاری سبب آسانتر شدن حذف علفهای هرز میشود چرا که به دلیل رطوبت، رشد آنها در این دوره افزایش مییابد.
4. آبیاری چهارم
این آبیاری در اوسط فروردین و به جهت مرطوب نگاه داشتن پیاز محصول در خاک بسیار مهم است.
5. آبیاری پنجم (زرد آب)
آب پنجم که آخرین آبیاری زعفران محسوب میشود قبل از زرد شدن زعفران و معمولا در ماه اردیبهشت انجام میگیرد.