دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.
دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.

پیشنهاداتی برای بهبود شرایط باغداری دیزباد

«دیزباد وطن ماست»- بهره گیری از داده های علمی که از طریق تحقیقات و پژوهش های کارشناسی بدست می آید می تواند کمک بسزایی به انجام فعالیت های خردمندانه در دیزباد کند. لذا از بدو  راه اندازی دیزباد وطن ماست، یکی از نگاه های بنده به استفاده از این دانش ها بوده است. 

در تحقیقی که اخیرا توسط علی اکبر تقی لو و افشار کبیری در خصوص بررسی عوامل موثر بر الگوی رفتار نیروی انسانی در فعالیت های کشاورزی انجام شده است، نشان می دهد که یک سری از عوامل باعث می شود که مردم تمایل کمتری به کشاورزی داشته باشند یا اینکه کمتر به این سمت بروند که فعالیت های گسترده کشاورزی انجام دهند.



بر این اساس مقاله چند راه حل برای برون رفت از این حالت ارائه می دهد:

  1. ایجاد تشکل ها و سندیکاهای کشاوریی در زمینه بازاریابی و انبار داری محصولات کشاورزی به منظور بازگرداندن سود و ارزش افزوده کشاورزی به روستا: فکر کنید اگر این مبالغی که دلالان و واسطه های گیلاس و سایر میوه ها در دیزباد بدست می آورند، به باغداران برگردد تا چه اندازه می تواند در آبادانی سایر مناطق دیزباد کمک کند. همچنین این مبالغ می توانند صرف توسعه زیرساخت ها در مناطق مختلف دیزباد شوند و حتی کسب و کارهای جدیدی را ایجاد کنند که سبب ایجاد مشاغل پایدارتر در دیزباد شود.
  2. اختصاص تسهیلات برای صنعتی سازی کشاورزی: مساله اینجاست که ما نه باغداری صنعتی را در دیزباد می شناسیم و نه آن را در اختیار داریم. هر دو این ها به نوعی نیازمند آگاهی و کمک نهادهای تخصصی و مدنی است. دیزباد با باغداری صنعتی می تواند شرایط رشد به مراتب بیشتری را داشته باشد.
  3. اصلاح نظام قیمت گذاری محصولات با توجه به ارزش منابع کشاورزی: متاسفانه این مساله از دست ما خارج است چراکه دلالان خودشان این مساله را مدیریت می کنند و غالبا به نفع کشاورز و باغدار نیست.
  4. ارائه تسهیلات تشویقی به جوانان تحصیلکرده رشته های کشاورزی در روستاها: متاسفانه جوانان تحصیلکرده در رشته های کشاورزی بیشتر به  دنبال یک میز برای ریاست می گردند. از طرف دیگر به دلیل اینکه کشاورزی امنیت شغلی و درآمد پایدار ندارد، این عزیزان حق دارند که چنین رویکردی در اشتغال داشته باشند.
  5. اصلاح نظام زمین داری و اختصاص تسهیلات برای اراضی یکپارچه: اگر دیزبادی ها به این نتیجه برسند و زمین هایشان را از حالت فاصله دار به یکپارچه تبدیل کنند، باعث می شود که شرایط برای باغداری صنعتی نیز مهیاتر شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد