«دیزباد وطن ماست»- آلوی بخارا یکی از قدیمی ترین محصولات باغی دیزباد بالاست که برای تمام اهالی دیزباد دارای نوستالوژی است.
به گزارش دیزباد وطن ماست، این محصول در ماه های شهریور و مهر می رسد و جع آوری و خشک کردن آن زحمت زیادی دارد و نیروی انسانی فراونی را طلب می کند. به هین دلیل سطح کاشت آن از حدود 30 سال قبل رو به کاهش نهاده و جای خود را به گیلاس سپرده است.
آلوی دیزباد فاقد هرگونه سم ومواد شیمیایی است و آلوی خشک آن در زیرآفتاب درخشان دیزباد تهیه می شود.
باغداران دیزباد اصولا برای خشک نمودن آلو از دود گوگرد استفاده نمی کنند و به همین علت مشتریان آنها اغلب همسایه ها و آشنایان دیزبادی های، ساکن شهرهای مشهد و نیشابور می باشند..
لواش آلو که در پروسه ای ازخشک نمودن تهیه می شود نیز کاملا طبیعی و عاری از هر گونه مواد شیمیایی است.
گفتنی است آلو از نظر پتاسیم غنی بوده و در کسانی که دچار فشار خون بالا هستند مفید می باشد. علاوه بر آن دارای دارای مقدار زیادی املاح معدنی است.
آلو حاوی ویتامین های آ و نیاسین و ب 6 و غنی از آهن می باشد که در رفع کم خونی بسیار مفید می باشد، آلو ملین بوده و از بین برنده یبوست نیز می باشد. همچنین یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان نیز می باشد .
من الان دارم کشته هلو میخورم از دیزباد اوردیم عالیه و خوش مزه