«دیزباد وطن ماست»- در دنیا توسعه معمولا به صورت برنامه ریزی های از پیش تعیین شده و بر مبنای سندی به نام سند توسعه راهبردی شکل می گیرد. و در این سند برنامه ریزی های طولانی مدت، میان مدت و کوتاه مدت را با توجه به نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدید ها انجام می دهند. در غیر این صورت برنامه ها معمولا تحت تاثیر اتفاقات و شرایط روستا قرار می گیرند و به روزمرگی در برنامه ریزی منتهی می شود که راه به هیچ جایی نمی برد.
خوشبختانه ما امروز برای روستاهای استان خراسان رضوی سند راهبردی توسعه داریم. یکی از وظایف شورای اسلامی دیزباد این است که فعالیت های خودش را در راستای رسیدن به اهداف سند راهبردی توسعه روستایی استان خراسان قرار دهد.
بااین کار در پایان دوره یک مجموعه فعالیت هایی انجام شده که هر کدام مقوم دیگری بوده و با لحاظ کردن زیر ساخت ها توسعه انجام شده است.
(عکس تزئینی است)
این دقیقا در مورد یک انسان اینگونه است که قبل از اینکه به یک نفر وظیفه ای محول شود، به او آموزش لازم داده می شود. حال قبل از اینکه دیزباد گردشگری شود باید تمام زیرساخت های گردشگری مهیا شود و این دقیقا هدف سند راهبردی توسعه است.
این سند به منظور تدوین هدفها، راهبردها، راهکارها و اقدامات کلیدی و در جهت تحقق اهداف و راهبردهای سند ملی توسعه استان، ایجاد می شود. یعنی در نهایت توسعه روستایی به توسعه کشور منجر می شود. پس این سند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بنابراین برای تهیه سند توسعه راهبردی مراحل زیادی طی می شود.
- عملیاتی کردن راهبردهای سند ملی توسعه استان،
- شناخت قابلیتها و ظرفیتهای بالقوه، تنگناها و چالشهای توسعه هر شهرستان
- تدوین راهبردها و راهکارهای اساسی توسعه شهرستانها در چارچوب سند ملی توسعه استان و تهیه، تدوین و تصویب سند توسعه شهرستانها در مراجع ذیربط اشاره کرد.
- از آنجایی که در برخی از امور از جمله مسائل امنیتی به صورت متمرکز و ملی تصمیمگیری میشود، لذا صرفاً به برخی از پیشنهادات دستگاههای ذیربط بسنده شده است.
- در تدوین مسائل و چالشها، مباحثی نظیر بیکاری، فقر، پایین بودن سطح سواد و مهارت، عدم بیمه محصولات کشاورزی و نظایر آن که در همه شهرستانها یکسان بوده و بعضاً به صورت ملی تصمیمگیری میگردد، چندان مورد بحث قرار نگرفته است.
- از آنجایی که این سند یک سند راهبردی است لذا با حفظ اسناد پشتیبان از ورود به جزئیات در آن پرهیز شده است.
دقیقا می توان با کمی قبض و بسط همین متن سند راهبری توسعه برای دیزباد استخراج کرد. اما مزیت این کار در استمرار فعالیت ها در شوراهای آینده است.
امید که این کار در شورای منتخب دیزباد صورت بگیرد.
سند توسعه راهبردی معمولا در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه و تنظیم می شود و روستاها نیز باید اهداف و اسناد خود را بر مبنای چارچوب های مدون این اسناد تنظیم کنند.
در این خصوص هماهنگی های لازم بایستی با مهندس مهدی اخوان صفار، بخشدار منطقه زبرخان صورت گیرد. مهندس اخوان در جلسه آموزشی شورای دیزباد حضور داشت. 3 شهر و 3 روستا در منطقه زبر خان زیر نظر مهندس اخوان صفار می باشد. شماره تلفنی که برای دسترسی به مهدس اخوان صفار در پورتال وزارت کشور برای استان خراسان رضوی آمده است؛ 05513224114 می باشد.
میرشاهی مچکریم!!!!
خواهش می کنم.