دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.
دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.

بخش چهارم مصاحبه با مهندس علیرضا میرشاهی، رئیس شورای اسلامی دیزباد

«دیزباد وطن ماست»- رئیس شورای اسلامی دیزباد در ادامه مصاحبه به چالش های توسعه در دیزباد می پردازد. با هم ادامه این مصاحبه خواندنی را مطالعه می کنیم.


31. توریستی شدن دیزباد یکی از راه‌های کسب درآمد برای دیزبادی‌هاست، اما آیا این ظرفیت‌ها در حال حاضر به‌اندازه کافی مورداستفاده قرار می‌گیرد؟ چگونه می‌توان از ظرفیت‌های گردشگری بیشتر به نحو دیزباد استفاده کرد؟

متأسفانه زیر ساخت‌های گردشگری درست اجرا نشده و جذابیت وطنمان بر شتاب این عدم برنامه‌ریزی افزوده با فعال‌شدن گروه گردشگری و بودجه‌های مردمی و دهیاری و مدیریت اعضای شورا امیدواریم در سال ۱۴۰۳ آمادگی پذیرش گردشگر به طور اصولی را داشته باشیم.


32. یکی از مشکلات دیزباد بناهای فرسوده آن است که اولاً باید بازسازی شود اما با مشکل بحث بافت باارزش روستا روبروست، بدین معنا که باید چارچوب خاصی برای بازسازی آن در نظر گرفته شود اما این مورد نیز هزینه بر است. آیا دراین‌خصوص تسهیلاتی توسط شوراهای اسلامی به مردم ارائه می‌شود؟

بحث آن قبل هم شده در اینجا فقط اشاره کنم در صورت ساخت بناهای جدید دریافت پروانه ضروری است و در نهایت نمای ساختمان حتماً باید با شرایط بومی منطقه همسان باشد، به ساختمان‌های دارای پروانه وام تعلق خواهد گرفت و در طرح جدار سازی مشارکت بنیاد مسکن را خواهیم داشت.


33. آتش‌سوزی‌های کوه‌های دیزباد در سالیان گذشته مرتباً اتفاق افتاده است، آیا شورا راهکاری برای برون‌رفت از این مسئله دارد؟

ببینید وقتی بارندگی کم می‌شود، گردشگر نما زیاد می‌شود، افرادی بدون صلاحیت اقدام به روشن نمودن آتش می‌کنند این اتفاقات می‌افتد، باید اصل آن درست شود، راهکارهایی و وجود دارد که انشا الله اعمال خواهد شد.


34. در بحث آبخیزداری به نظر می‌رسد برخی از زیرساخت‌های ایجاد شده بعد از سیل ویران شده است، آیا دراین‌خصوص برنامه‌ای برای حفظ منابع وجود دارد؟

فقط آموزش و آموزش و بکار گیری این آموزش‌ها توسط مالکین و اهالی محترم.


35. سازه مدرسه ناصرخسرو که در قسمت چشمه کمبول ساخت آن آغاز شده بود، اینک در چه مرحله‌ای است و شورا برای ساخت آن چه برنامه‌ای دارد؟

این نماد به‌توسط چند تن از اهالی محترم حمایت مالی شده و تاکنون دیواره سنگی آن اجرا شده است، البته لازم به ذکر است متولی اجرا جناب آقای حسین خافی و از دوره پنجم مسئولیت آن را پذیرفته‌اند که باتوجه‌به علاقه ایشان به این مرزوبوم مطمئن هستیم این سازه بسیار جذاب و زیبا خواهد بود.



36. در حال حاضر منابع درآمدی شورای اسلامی دیزباد چه هستند؟ آیا برنامه‌ای برای افزایش این منابع دارید؟

تنها محل در آمد شورا دریافت ورودی که مصوبه بخشداری است و بدون دریافت کمک‌های مردمی بی شک کمیت کلیه برنامه‌های پیشنهادی  لنگ خواهد بود، جای شکر را دارد که مردم فهیم و فرهیخته دیزباد بدون حتی درخواست این مهم را درک نموده و همکاری می‌نمایند ضمناً در همین‌جا بهتر است اعلام کنیم پس از تعلق گرفتن نذورات و هدایا به مسجد و جماعت خانه شورای اسلامی آماده دریافت هدایای شما جهت عمران و آبادی روستا خواهد بود.


37. وضعیت رفاه مردم دیزباد را چگونه می‌بینید؟ آیا در دیزباد فقیر داریم؟ و آیا برنامه‌ای برای رفع فقر در دیزباد وجود دارد؟

به طور نسبی رفاه برای  اهالی و جود دارد، افرادی که توان مالی اندک دارند به‌صورت محسوس و نامحسوس مورد حمایت قرار می‌گیرند و این موضوع توسط هیئت‌امنای مسجد و مکی و کامریا رصد می‌شود.


38. نام‌گذاری کوچه‌های دیزباد در دوره قبل با مشکلات فراوان همراه شد و در نهایت رأی نیاورد، آیا در این دوره قرار است روی آن کاری انجام شود؟ 

وجه مربوط به پلاک‌گذاری توسط دهیاری پرداخت و کلیشه نام‌گذاری کوچه‌ها از دوره قبل آماده و پس از بازنگری آماده اجرا خواهد بود.


39. نام قله قجغر دیزباد نیز یکی از چالش‌های نام‌گذاری در دیزباد است که متأسفانه از نام نامأنوس قوچگر استفاده شده و گروهی نیز بدون هماهنگی با شورای پیشین اقدام به نصب تابلویی بر روی قجغر کردند، آیا برای این مورد برنامه‌ای وجود دارد؟

در حال حاضر برنامه‌ای برای نام‌گذاری کوچه‌ها داریم و تابلوهای آن نصب خواهد شد همچنین تابلوهای متعددی در برنامه شورا وجود دارد که تا قله قجغر ادامه خواهد یافت.


40. در خصوص بازسازی قلعه تاریخی دیزباد آیا شورای اسلامی دیزباد برنامه‌ای را در نظر دارد؟

شورای اسلامی هر طرح و برنامه مدون و سازنده‌ای که در تحکیم هویت و ایجاد جاذبه باشد را با جان‌ودل می‌پذیرد، البته اجرای چنین بناها همت، وقت و بودجه مالی فراوان را می‌طلبد. 


نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد