با نزدیک شدن به اجرای طرح اینترنت ملی، سایت های آلترناتیو بایستی به زودی طراحی و ایجاد شوند تا مشکلات کاربران ایرانی را در زمان عدم دسترسی به سایت ها قدرتمند خارجی مرتفع سازند. یکی از این سایت ها «دانشنامه فارسی» است.
این سایت در حال حاضر تنها یک مرجع کپی شده از ویکی پدیا به شمار می رود که امید است به زودی توسعه یافته و جایگزین ویکی پدیای فارسی شود.
در این سایت در مورد دیزباد آمده است:
مختصات: ۵۵″ ۱۶′ ۵۹°شرقی ۰۷″ ۰۶′ ۳۶°شمالی / ۵۹٫۲۸۱۹۴غرب ۳۶٫۱۰۱۹۴جنوب
به بزرگترین روستای اسماعیلی نشین ایران خوش آمدید. به نگین بینالود خوش آمدید.
دیزباد نام یک روستا(دیزباد بالا) و یک شهر (دیزباد پایین) و منطقهای در شهرستان نیشابور در بخش زبرخان است. شغل اکثر مردم دیزباد باغداری -به شکل نوین- است.روستای دیزباد که بر روی دامنه به صورت شرقی _ غربی استقرار یافته از نوع پلکانی است؛ واقع در دامنههای جنوبی رشته کوههای بینالود است.
اهالی این روستااز پیروان مذهب اسماعیلیه و اثنی عشری هستند.پیروان شیعه اثنی عشری در بالا ده و میان ده و پیروان مذهب اسماعیلیه در پایین ده در دو محله اصلی دیزباد زندگی میکنند. روستا دارای سه قبرستان است. در دو قبرستان پایین و بالا دفن شدگان به طور یکدست از یکی از دو مذهب رایج در روستا هستند که به نظر میرسد به علت بعد مسافت قبرستانها از یکدیگر جدا شده باشند. مردم دیزباد که به صورت مهاجر در شهرهای مشهد، نیشابور و تهران زندگی میکنند به هیچ وجه از موطن اصلی خویش جدا نشده و در مراسم خاصی چون فصل برداشت محصول و مراسم مذهبی "نوحصار" که در هفتــه آخـر مــرداد برگزار میشود گردهم میآیند .نوحصار دیزباد نام مراسم مذهبی است که در جمعه آخر مرداد هر سال توسط هر دو گروه اسماعیلیه و اثنــی عشـری در منطقهای به همین نام برگزار میشود. اهالی این روستا که معتقدند اسب علی از ایـن منطقه گذر کردهاست همه ساله در روز یاد شده با قربانی کردن گوسفند در پای چشمه و توزیع گوشت آن بر این بـاورند کــه آب چشمه زیاد میشود.
| تأسیس مدرسه ناصرخسرو دیزباد در سال ۱۳۱۲ | در سال ۱۳۴۸ نام دیزباد به عنوان یکی از معدود روستاهای صددرصد باسواد ایران در یونسکو به ثبت رسید. |
صنعتی
باد محلی دیزباد با توجه به شرایط مناسبی که دارا میباشد، دارای جنبه اقتصادی محسوب میشود . این باد با گسترش تفکر استفاده از انرژیهای نو در سطح جهان و کشور بعنوان کانون تامین انرژی آینده منطقه مد نظر قرار گرفتهاست .مهمترین مزیت این باد مناسب بودن آن برای تولید انرژی برق است . همچنین در تابستان تا حدود زیادی به تعدیل و لطافت هوا در مناطق میانی و شمالی دشت نیشابور کمک میکند .با توجه به این شرایط نیروگاه بادی دیزباد در سال ۲۰۰۲ در این منطقه احداث شد.
| امامقلی خاکی خراسانی از داعیان اسماعیلی و شاعران فارسی زبان در سده ۱۱ هجری قمری | محمد فدایی خراسانی از داعیان اسماعیلی و شاعران و نویسندگان فارسی زبان در سده۱۲ هجری قمری
همانطور که ملاحظه می فرمایید محتوای این سایت چیزی افزون بر ویکی پدیای فارسی در مورد دیزباد ارائه نمی کند.
دوستان در صورت تمایل می توانند برای تکمیل محتوا به لینک ارائه شده مراجعه فرمایند.