آتکولوژی گیاه مرتعی Melica persica

 

 
یکی دیگر از ویژگی های دیزباد وجود مراتع منحصر بفردش است که من برای نمونه مطلبی را از سایت اطلاع رسانی ایران داک در اینجا قرار میدهم تا اهل تحقیق بدانند که دیزباد از نظر زیست شناسی نیز مکانی است که ظرفیت های قابل توجهی دارد و توجه تحصیل کرده های دیزباد که اکثریت را تشکیل میدهند باید به این موضوعات معطوف شود که بتوانیم به طور خود کفا در پیشرفت علم حتی در بعدبسیار وسیع موثر باشیم.
در این باب زیاد سخن را طولانی نمی کنم و همان بس که یاد آوری کنم.مردم روستایی که درسال 1314 مدرسه داشته اند و پسر و دختر در کلاس درس به علم آموزی مشغول بوده اند.
آن مردم حتما این قابلیت را دارند که با هفتاد و اندی سال پیشینه پدرانشان در دانش و بینش در جهان حرفهایی برای گفتن داشته باشند.

 

یکی دیگر از ویژگی های دیزباد وجود مراتع منحصر بفردش است که من برای نمونه مطلبی را از سایت اطلاع رسانی ایران داک در اینجا قرار میدهم تا اهل تحقیق بدانند که دیزباد از نظر زیست شناسی نیز مکانی است که ظرفیت های قابل توجهی دارد و توجه تحصیل کرده های دیزباد که اکثریت را تشکیل میدهند باید به این موضوعات معطوف شود که بتوانیم به طور خود کفا در پیشرفت علم حتی در بعد بسیار وسیع موثر باشیم.
در این باب زیاد سخن را طولانی نمی کنم و همان بس که یاد آوری کنم.مردم روستایی که درسال 1314 مدرسه داشته اند و پسر و دختر در کلاس درس به علم آموزی مشغول بوده اند.
آن مردم حتما این قابلیت را دارند که با هفتاد و اندی سال پیشینه پدرانشان در دانش و بینش در
جهان حرفهایی برای گفتن داشته باشند.
حال می بینیم آن قسمتی را که در ابتدا به آن اشاره کردم.

با توجه به اهمیت مراتع در تامین بخش عمده‌ای از علوفه مورد نیاز دام، لازم است تا با یک برنامه‌ریزی صحیح و علمی نسبت به اصلاح و احیاء مراتع اقدام گردد. جهت نیل به این هدف، شناسایی گیاهان سازگار در هر منطقه و شناسایی قابلیت‌ها، استعدادها و نیازهای اکولوژیک آنها ضروری به نظر می‌رسد. از جمله این گیاهان Melica persica (از خانواده Poaceae) است که از مرکز تا شمال خراسان و به ویژه در دیزباد نیشابور در حد تیپ وجود دارد و به خوبی رشد می‌نماید. عدم چرای شدید این گیاه توسط دام و اهمیت آن در تثبیت خاک (به دلیل سیستم ریشه گسترده) شناخت بیشتر آنرا جهت استفاده در برنامه‌های اصلاحی مراتع ایجاب می‌کند. بدین منظور پراکنش گونه و خصوصیات رویشگاههای آن (خاک ، اقلیم، جهت ، شیب و ارتفاع) مشخص می‌گردد. عوامل فیزیکی و بیولوژیکی مؤثر در پراکنش و فراوانی مطالعه می‌شود. اکولوژی اندازه جمعیت ، رفتار تولیدمثلی و تفرق گونه‌ها، فنولوژی، درصد پوشش ، انبوهی، تولید اندامهای هوایی، ریشه، آفات و بیماریها، همچنین ترکیبات خاک و مورد بررسی قرار می‌گیرد. با در دست داشتن اطلاعات فوق علل پراکنش هر گونه در مناطق مختلف جغرافیایی بدست می‌آید. چون مدیرت مراتع طبیعی بر اساس گونه‌های معرف و کلیدی استوار است . لذا با در دست داشتن اطلاعات فوق می‌توان به مدیریت صحیح بهره‌برداری از مراتع امیدوار شد
وزارت جهاد سازندگی، معاونت آموزش و تحقیقات
وزارت جهاد سازندگی، آموزش و تحقیقات دولتی