محمود کردی: موزه جزء برنامه های آتی شورای اسلامی دیزباد

«دیزباد وطن ماست»- با نزدیک شدن به انتخابات شورای اسلامی، به نظر می رسید که نگاهی نقادانه به کارنامه شورای اسلامی دیزباد می تواند مسیر روشن تری را در مقابل مردم فهیم دیزباد قرار دهد. بنابراین بار دیگر به سراغ مهندس محمود کردی رئیس شورای اسلامی دیزباد رفتیم تا در مورد مهمترین مسائلی که امروز برای مردم دیزباد مطرح است به بحث بپردازیم. مهندس کردی که اینک در قالب ائتلاف پیشین کاندیدای شورای اسلامی هستند با سعه صدر به سوالاتی که گاه به تندی مطرح شده بود پاسخ دادند.در تمام مصاحبه هایی که دیزباد وطن ماست با مهندس کردی انجام داده است، صداقت وی ستودنی است. صداقتی که هیچ گاه او را از متن به حاشیه نمی برد و پاسخ ها بی کم و کاست بیان می شوند.  این مصاحبه خواندنی را با هم مرور می کنیم.



دیزباد وطن ماست: گفته می شود که در ترکیب اعضای شورای مشورتی شخصیت های حاضر در روستا نسبت کمتری به اعضای برجسته دیزبادی خارج از دیزباد دارند و این باعث شده است که صدای مردم دیزباد کمتر شنیده شود و منویاتی که شورا و دهیاری آنها را دنبال کرده اند بیشتر در خصوص خواسته دیزبادی های خارج از دیزباد باشد. آیا چنین مساله ای صحت دارد؟
مهندس محمود کردی: اعضای شورای مشورتی بر اساس چندین شاخص انتخاب شده اند.هر کسی که تعداد بیشتری از این نقاط قوت را داشته باشد عضو شده است. تفاوتی در ساکن بودن و غیر ساکن بودن نداشته است. زیرا ما همه دیزبادی ها را دلسوزان و عاشقان دیزباد می دانیم. می دانید که جمعیت دیزبادی های ساکن بسیار محدودند. بر همین اساس تنها سه نفر از اعضای شورای مشورتی ساکن دیزباد هستند.  البته بر حسب ضرورت موضوع، افراد خاصی را به عنوان میهمان در اغلب جلسات دعوت کرده ایم. ضمنا هر دیزبادی که نسبت قوی تری از شاخصه های زیر رادارد می تواند پیشنهاد عضویت خود را ارائه نماید. ما از این موضوع استقبال می کنیم و به تدریج فهرستمان را اصلاح خواهیم کرد. برخی از این پارامترها عبارتند از:
-هوش بالاتر
-صداقت ودرستی
-تحصیلات
-تجربه کاری وحرفه ای
-روحیه مشارکت پذیری
-مقبولیت مردمی

-داشتن سابقه خدمت وخیر اندیشی در برنامه های عمرانی گذشته دیزباد



دیزباد وطن ماست: گفته می شود که اخبار شورای اسلامی به نوعی دارای بزرگنمایی است. یعنی برای مثال ما الان بر اساس اخبار منتشر شده از شورای در دیزباد دو سالن تنیس داریم در حالیکه ما دو میز تنیس داریم که در مکان هایی کمتر قابل استفاده قرار گرفته است و جایی به عنوان فضای تربیت بدنی در دیزباد وجود ندارد. آیا این نقد بر خبررسانی ها وارد است؟
مهندس محمود کردی: ما خبر ها را همیشه درست و بدون ذره ای کم وزیاد منتشر کرده ایم. وقتی تعداد بینندگان سایت دیزباد وطن ماست  و سایت شورای اسلامی چندین برابر سایت فرمانداری نیشابور و همچنین  اغلب ادارات نیشابور و حتی مشهد است، این امر دلیل بردقت نظر، اخبار درست و منطقی و محتوای سایت هاست. تعداد زیاد اعضاء تلگرام و فیس بوک نیز گویای همین واقعیت است.

در دو خبر پخش شده اسبق در مورد سالن تنیس روی میز، باید چه می گفتیم؟  اتاق تنیس؟  و یا سالن تنیس؟ مصطلح کدام است؟  ما یک میز تنیس را در مدرسه شقایق ها برای ده بالا گذاشتیم که اتاق بزرگی است و به راحتی می توان در آن بازی کرد و میز دومی را در اتاقی بزرگتر در بهداری گذاشتیم. برای ده پایین، که حتی در آن اتاق دو میز جای می گیرد. جای دیگری نداشتیم باید کجا می گذاشتیم؟  ما در آن دو خبر اسمی از احداٍث سالن نبرده ایم. بهتر است دوستان متن خبر ها را به دقت بخوانند. بعد انتقاد کنند. البته  اینکه انتقاد کنیم خوب است ولی انتقادی که به عقل و خرد و فرهنگ دیزباد همخوانی داشته باشد. ضمنا یادمان باشد که اخبار رسانه های  ما را اغلب ادارات دولتی مشهد و نیشابور و همچنین بینندگانی در سراسر ایران و  همچنین  دیزبای های عزیز در سرتاسر دنیا می خوانند. لذا تنظیم هر خبر جوانب فراوانی دارد که باید هم توسط شورا و هم مدیران رسانه ها لحاظ گردد.


دیزباد وطن ماست: بحث فروش مراتع دیزباد مطرح می شود که اگر شورا به دنبال گرفتن منطقه حفاظت شده مراتعش را می فروخت، هم دیزباد بیشتر با منافع حاصل پیشرفت می کرد و هم نیازی به مشارکت مردم توسعه به ویژه مشارکت مالی نبود و عملا تبدیل دیزباد به منطقه حفاظت شده باعث شده است که دیزباد نتواند از پتانسیل های خودش بهره مند شود. آیا چنین منطقی را می پذیرید؟
مهندس محمود کردی: محور کشاورزی و زیر بنای توسعه  پایدار دیزباد  آب است. دیزباد منطقه کوهستانی با شیب تند است که بر اساس مطالعات سازمان آب منطقه ای خراسان، امکان احداٍ ث سد در هیچ کجای آن میسر نیست. از طرفی سفره زیر زمینی آب در عمق پایین نیز ندارد  زیرا سنگ کف بالاست. در نتیجه باید به راهکاری بیندیشیم که از کوچکترین نزولات آسمانی استفاده کنیم و آنرا وارد زمین کنیم. از طرفی  جلو تبخیر از سطح خاک را نیز کم کنیم. گرد و خاک را کم کنیم. هوا را تلطیف کنیم و دیزباد را طبیعی و زیبا نگاه داریم.  همه این موارد راهی ندارد بجز احیاء مراتع و جنگلی نمودن کوه ها و این چیزی است که علم روز دنیا می گوید. خوشبختانه ما در طول چهار سال گشته بسیار موفق بوده ایم  و توانسته ایم شرایطی را فراهم کنیم که در حال حاضر ملاحظه می شود سرسبزی کوه های دیزباد نسبت به روستاهای دیگر بسیار متمایز است.
 سوال اینجاست که مگر کوه ها را چقدر می خرند که بفروشیم و محیط زیست را تباه کنیم و دیزباد را به خشکسالی گرفتار کنیم؟!

  مگر تغیر اقلیم را نمی بینیم و اینکه سال به سال بارندگی ها کمتر می شود. هوا گرمتر می شود. تعداد روزهای ابری در پائیز و زمستان کمتر می شود. طول دوره های یخبندان کمتر می شود. چقدر خوب است قدری دور اندیش باشیم. خوشبختانه  اکثریت قریب به اتفاق مردم دیزباد پی به اهمیت احیاء مراتع و جنگل ها برده اند و از فوائد آن آگاهی دارند و با برنامه های شورا کاملا موافق هستند.و برای یک فکر واهی که مبنای نظری ندارد، هیچگاه  برای آینده خود و فرزندانشان  مشکل درست نخواهند کرد.


دیزباد وطن ماست: می گویند که سطل زباله های تعبیه شده در دیزباد به راحتی تخلیه نمی شوند و الان بعد از گذشت 3 سال تا حد زیادی بلا استفاده هستند و شورا هم کاری برای رفع مشکل نکرده است و هنوز اساسا تخلیه زباله ها سازماندهی نشده است. برنامه شورا برای این مورد چیست؟

مهندس محمود کردی: ما به صورت آزمایشی 6 سطل زباله بزرگ دو قلو ساختیم و در شش نقطه مختلف نصب کردیم. بارها در مجالس عمومی برای مردم صحبت کردیم که در دیزباد زباله معنی ندارد، مردم باید زباله را تفکیک نمایند، مواد آلی را به باغات خود منتقل و شیشه و پلا ستیک و فلزات را در سطل ها بریزند. متاسفانه اقلیتی رعایت نکردند و زباله تر را نیز به سطل ها ریختند و باعث شدند دیگران نیز همان کار را بکنند. شاید اجرای این برنامه برای دیزباد قدری زود بود و لذا  طرح موفق نشد. البته در طول چهار سال گذشته زباله ها از داخل کوچه ها و همچنین مناطق گردشگری جمع آوری و به خارج از دیزباد منتقل شده اند. این کا ر هنوز نیز ادامه دارد.  البته آینده این کار،  در کوچه های صعب العبور دیزباد برای ما هزینه زیادی دارد و باید فکر دیگری کرد. گفتنی است در شورای  اسبق طرح جمع آوری زباله را چند ماهی   اجرا کرده و به دلیل عدم همکاری مردم تعطیل کرده اند.


دیزباد وطن ماست: یکی از نقدها این است که شورای دور چهارم تیغ انتقادات را به سمت شوراهای پیشین گرفته است در حالیکه آنها نیز فعالیت های قابل توجهی انجام داده اند. آیا چنین رویکردی وجود داشته است؟ اساسا موقعیت شوراهای گذشته بعد از تغییر و تحول بر اساس اسناد دریافتی چگونه بوده است؟
مهندس محمود کردی: انگشتان یک دست همگی یک قدرت را ندارند ولی در حد خودشان کار انجام می دهند. مطمئنا تمامی کدخداها، انجمن ها و شوراهای سابق در حد توانشان زحمت کشیده اند. من درتمامی صحبت های عمومی بویژه در جمعه های قبل از عید هر سال در جمع مردم از آنها تشکر و این مطلب را تکرار کرده ام. در جلسه گزارش دهی 12 فروردین 96  نیز   از همگی  مسئولین و خیرین از ابتدا تا کنون تشکر کرده ام. متن صحبت ها در لایه های زیرین سایت ها موجود وقابل روئیت هستند.  همه ما می دانیم ضرورت اصلاح امور و توسعه هر طرح و برنامه ای گفتن نقاط ضعف و قوت و ارائه پیشنهادات اجرائی می باشد که هر مدیر توانمندی  ازآن استقبال می کند.

به عقیده من نقص بزرگی در دفتر شوراهای اسلامی استانداری خراسان و فرمانداری نیشابور  وجود داشته و آن عدم نظارت و ارزشیابی شوراها در زمان مسئولیتشان  بوده است، اگر این کار انجام می گرفت هر کس، کلاس و جایگاه خودش را می دانست و می توانست درک بهتری از مسائل داشته باشد.


دیزباد وطن ماست: می گویند تا کنون اقدامات زیادی در خصوص مسائل فرهنگی در دیزباد انجام شده است، اما دیزباد با این همه اسباب و لوازم و مواد تاریخی هنوز جایی برای نگهداری این موارد ندارد و بسیاری از این ها توسط افراد به سرقت می روند یا در جاهایی قرار می گیرند که نامناسب است و ذخائر فرهنگی ما به این شکل از بین می رود. آیا شورا برای نگهداری این موارد برنامه ای دارد؟

مهندس محمود کردی: شورا از روز اول برنامه داشته و برنامه های خود را بر اساس اولویت بندی انجام می دهد. تهیه مکانی خوب برای  راه اندازی موزه  جزء برنامه های آینده ماست که انشالله در زمان خودش اجرا خواهد شد.


دیزباد وطن ماست: گفته می شود که شورا جلسات زیادی برگزار کرده است اما برآیند اجرایی این جلسات و نشست ها و رویدادها به اندازه کافی نبوده است. یعنی افراد آمده اند و رفته اند و تمام. آیا این توازنی میان رویدادها و فعالیت های روابط عمومی شورا و اتفاقاتی که در دیزباد افتاده است برقرار شده است؟

مهندس محمود کردی: تا کنون ما سعی کرده ایم تمام تصمیمات جلسات را اجرائی کنیم و این گفته برخی دوستان، نظر و صحبتی است که شاید در ادوارگذشته  مصداق داشته است زیرا من برای اولین بار آنرا می شنوم. در این مورد حتی برخی دوستان دیگر ایراد می گیرند که شما تعداد جلساتتان کم است که بارها  حضورا و در جلسات به ما گفته اند.  البته اگر مورد خاصی بوده که من یادم نمیاد می توانید عنوان کنید تا پاسخ داده شود.

دیزباد وطن ماست: مورد خاصی مطرح نشده است.


دیزباد وطن ماست: می گویند شورا برای آوردن حسین خافی به عنوان یک عضو در حال برنامه ریزی است. در حالیکه اگرچه حسین فعالیت های زیادی در دیزباد انجام داده، اما چینش شورای بعدی نباید در شورای فعلی برنامه ریزی شود. آیا شورا چنین برنامه ای دارد؟

مهندس محمود کردی: خوشبختانه شما در زمانی سوال می کنید که ملاحظه می فرمائید اینچنین چیزی اتفاق نیافتاده  و این برداشتی غلطی بوده که در ذهن برخی افرادمتصور شده است.شاید این ذهنیت از تلاش بیش از اندازه ایشان ناشی می شود که برای برخی دوستان تعجب برانگیز است.

گفتنی است حسین آقای خافی جوانی بسیار خوش فکر، خلاق و فداکار می باشد که مسئولیت روابط عمومی شورا را عهده دار بوده اند و تمامی کارهای فرهنگی، هنری، اطلاع رسانی، ورزشی و. . . شورا در طول چهار سال گذشته توسط ایشان  برنامه ریزی و بدون دریافت ریالی هزینه  از شورا اجرا شده است. شاید دیزباد تنها روستای ایران باشد که روابط عمومی دارد و اینچنین موثر واثر گذار بوده است. در کدام شورائی اینچنین فعالیتها و برنامه هائی سراغ دارید؟ مطمئن باشید ایشان هیچ گونه تمایلی به عضویت در شورا ندارند و پس از کنار رفتن این شورا روابط عمومی را نیز ترک خواهند نمود و آن وقت است که قدر یار مهربان بدانیم. به عقیده من، اگر  اینچنین  جوانی در دیزباد پیدا شد، باید دستان او را بوسید که بیاید و عضو شورا شود.مایه سربلندی و افتخار دیزباد گردد. باز هم به برخی دوستان توصیه می کنم قدری بیشتر بیندیشند و صداقت را زیر پا نگذارند.


دیزباد وطن ماست: می گویند، جاده، آب و تلفن از اقدامات شوراهای پیشین بوده که هیچ گاه از آنها تشکر نشده است. چرا شورای فعلی به آنها توجه نمی کنند و گزارش خودشان را با تلاش های پیشینیان و تشکر از آنها تقویت نمی کنند؟
مهندس محمود کردی: سوال به نحوی است که من مجبورم توضیح بیشتری بدهم، دوستان عزیزمان در شورای اسبق حدود 10 سال مسئولیت شورای دیزباد را برعهده داشته اند. طی این مدت  همان طرح هائی را که نام بردید اجرا شده است. ضمن اینکه در آن زمان دولت پولدار و خودیاری مردم را نیز نمی خواسته است و ادارات دولتی دنبال اجرای طرح در روستاها بوده اند که اعتباراتشان جذب شود.
ضمن اینکه اجرای طرح های مردمی شورای اسبق  ( از محل خودیاری مردم) در بخش عمرانی، زیست محیطی، ورزشی، فرهنگی، بهداشتی، اطلاع رسانی و. . . صفر بوده است.
 در زمان شورای جدید شرط موافقت با گاز رسانی دیزباد اجرای 5/5 کیلومتر جاده گاز از محل خودیاری مردم بوده که خودمان جاده را ساختیم و بعدا شرکت گاز با اجرای طرح موافقت کرد. شرط آسفالت جاده آروین پرداخت 35 میلیون تومان خودیاری بوده که پرداخت کردیم  و بعد دولت جاده را آسفالت کرد.
هم اکنون شرط دیجیتال نمودن تلویزیون اجرای فیزیکی کار با خودیاری مردم می باشد. هم ده دیاران عزیز اطلاع دارند که جمع کردن پول از مردم کار بسیار مشکلی می باشد که خوشبختانه  ما موفق شدیم در شورای دوره چهارم طرح های دولتی فوق الذکر و همچنین بیش از 65 طرح و برنامه  را از محل کمک های مردمی اجرا کنیم. چیزی که نه در دیزباد و نه در هیچ روستا دیگری سابقه ندارد. اگر شما ارتباطی با استانداری خراسان داشته باشید آنوقت  این مسائل بیشتر قابل درک بوده و بهتر می توانید قضاوت نمائید.
 در عین حال ما توقع تشکر از کسی را نداریم، ما در طول این چهار سال بارها در موقعیت های پیش آمده از تمام  شوراها و خیرین اسبق تشکر کرده ایم که خوشبختانه گزارشات آن در سایت ها ی دیزباد وجود دارد. من نمی دانم چه چیزی ما کم گفته ایم که اضافه کنیم به هر حال باز هم از زحمات آنها تشکر می کنیم. در ادامه مطالب دیگری را نیز به عرضتان می رسانم:

همانطوری که مسبوق می باشید، آسفالت راه اصلی پس از پیشنهاد روستای دیزباد به عنوان روستای گردشگری  توسط دوست عزیزم آقای دکتر مظفری در زمان تصدی فرمانداری دور اولشان انجام گرفته که در آن زمان برای تمام روستاهای گردشگری اعتبار لازم را از تهران  و استان مصوب کرده بودند و در دیزباد هیچ طرح دیگری بجز راه نبوده است. ما بارها از دکتر مظفری تشکر کرده ایم. البته در زمان اجرا توسط پیمانکار شورای محترم وقت، در رفع برخی مسائل مطمئنا همکاری نموده اندکه جای تشکر دارد. در مورد آب متاسفانه اکثریت اعضای شورای سابق مخالف استفاده از آب بازه راه  برای انتقال به روستا بوده اند که حتی نامه درخواست آب به فرمانداری را امضاء نکرده اند و در جمع مردم درمسجد دیزبادو در حضورآقای  مهندس هاشمی فرماندار وقت با اجرای طرح آب رسانی مخالفت کرده بودند چطور انتظار دارند از کاری که مخالف آن بوده و حتی درخواست آنرا امضاء نکرده اند از آنها تعریف و تمجید شود؟! البته اگر پرسش شما نبود من دوست نداشتم این مسائل را مطرح کنم و در طول چهار سال گذشته نیز هیچ گاه به آنها اشاره ای نکرده ام، زحمت تلفن و موبایل را که در زمان تصدی شورای سوم و حتی اینترنت دیزباد را که در زمان شورای دوره چهارم راه اندازی شده آقای مهندس رحمانی برعهده داشته اند که از ایشان نیز بارها تشکر نموده ایم. همانطوریکه زحمت نصب آنتن تلویزیون را آقای مهندس حسن میرشاهی کشیده اند، بنا براین این شورا است که باید از آقای مهندس رحمانی و مهندس میرشاهی تشکر کند.