دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.
دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.

نقدهای وارد بر پروژه بوستان منصور دیزباد

«دیزباد وطن ماست»- شورای اسلامی دیزباد در راستای بهبود وضعیت گردشگری و مسائلی که برای باغ های دیزبادی ها ایجاد شده، طرحی عمرانی را با نام «پروژه عمرانی بوستان منصور دیزباد» را مطرح کرده است.

طرح این برنامه در «نخستین جلسه آموزشی شورای اسلامی در مسجد دیزباد» بر می گردد، و متن کامل نخستین جلسه آموزشی شورا و خبر آن  23 مردادماه سال جاری در «دیزباد وطن ماست» منتشر شد.

پس از آن نیز به تعاقب اطلاع رسانی در خصوص ابعاد این برنامه و اقتضائات آن در «دیزباد وطن ماست» ادامه یافته است.

یادداشت هایی با عناوین «گردشگری را ضابطه مند می کنیم»، «بوستان پیش تخت گاه از اول مهرماه قرق می شود » که در 25 شهریورماه به بحث بوستان منصور دیزباد پرداخته اند.

تا اینکه در 29 شهریورماه خبر «بزرگترین پروژه عمرانی روستای دیزباد کلید خورد » در «دیزباد وطن ماست» به طور مستقیم به بحث پروژه بوستان منصور اشاره کرده و «اطلاعیه شماره 3»  برای این پروژه از مردم دیزباد کمک و یاری خواسته است.

شورای اسلامی با تعیین افرادی در شورای مشورتی و نظر خواهی از آنها که عمدتا از سران و پیشکسوتان دیزبادی هستند، جریان طراحی پروژه را با رای مردم به محک عقل جمعی به سنجش گذاشت.

در نهایت این جریان با اطلاعیه «مهم: طرح بوستان روستایی پیش تخت گاه (آرامگاه منصور)» که در سایت «دیزباد وطن ماست» منتشر شد، قطعی شد و اولین اقدام اجرایی آن «هر دیزبادی درختی با نام خودش در دیزباد می کارد!» است که جمعه هفته آینده در دیزباد برگزار خواهد شد.


در این میان برخی از دوستان دیزباد در فیسبوک شورا پیام هایی مطرح کرده اند که به نوعی هشدارهایی برای اجرای این طرح را بیان می کند. علی میرشاهی با اشاره به بخشی از طرح بوستان منصور می گوید: 


1- تجمیع گردشگران در یک منطقه نزدیک و نظارت شده و جلوگیری از پراکنده شدن آنان در سایر مناطق دیزباد

2- خدمت رسانی بهتر به گردشگران

3- اشتغال زایی برای تعدادی از جوانان دیزبادی

4- جلوگیری از آسیب رسانی به منابع طبیعی و باغات دیزباد که متاسفانه در چند سال اخیر موجب نارضایتی مردم شده است.

5- ایجاد جنگلی زیبا برای هر پنجره باز ساکنین دیزباد

6- رویت منازل زیبا و معماری پلکانی روستای دیزباد توسط گردشگران در تمام زوایای بوستان


«از اهدافی هستند که برای این طرح برشمرده شده است. موارد 1، 2، 4 و 6 می توانند سیاست های مناسبی باشند اما این اهداف اگر با پتانسیل های روستا به لحاظ گردشگری و ظرفیت های اقامت موقت سنجیده شوند، مسلما اولین گزینه ای که حاصل می شود راه اندازی بوستانی در اصلی ترین چشم انداز روستا، که جزو چشم اندازهای با ارزش روستاست نمی گردد. (ولو این که هم اکنون نیز احداث جاده هایی بر تپه مورد نظر و نقاطی نظیر آن که صرفا با دید منفعت اقتصادی احداث شده اند خراشی بر چهره ی طبیعت و چشم اندازهای طبیعی روستا هستند.) می توان اهداف مذکور را که اهدافی خوب و مناسب هستند دنبال نمود به گونه ای که کمترین آسیب و بیشترین فرصت و ارزش افزوده را به همراه داشته باشد.»

اما وی به جزئیات بحث خود هیچ اشاره ای نمی کند.


کاوه میرشاهی نیز معتقد است:


«عمران و آبادانی و ایجاد محیط های گردشگری کار بسیار مفید و آرمانی برای همه اهالی دیزباد بوده و هست اما باید به خاطر داشته باشیم کارهای عمرانی بسیار مهم تر و آرمانی تر برای مردم دیزباد بوده که همچنان نیمه کاره باقیست. این گونه کارها هم به کیفیت زندگی اهالی دیزباد و هم به شخصیت بخشیدن به جلوه روستا نزد گردشگران اثر بسیار زیادی دارد به نمونه بارز این پروژه های عقب مانده و گاه کاملا فراموش شده می توان سنگ فرش کردن راهروها و معابر اصلی روستا اشاره کنم کرد که اثر مستقیم بر بهداشت روستا و جلوگیری از خرابی خانه ها در اثر آب گرفتگی اشاره کرد......»


مریم رحمانی می گوید: « اجرای این طرح واقعا لازم و خوبست، آرزوی توفیق برای تمام دست اندرکاران این طرح را دارم ، خسته نباشید»



علی میرشاهی در ادامه بحث خود استاتوسی در همین مورد در صفحه فیسبوک شورای اسلامی ایجاد کرده و خطاب به شورای اسلامی دیزباد نوشته است: 


«زمان چندانی تا موعد اعلام شده برای کاشت نهال در پیش تختگاه یعنی 17 آبان ماه نمانده است. مبحث آن چنان مهم است که، بنا به پاسخ پیگیرانه ادمین این صفحه، در میان گذاشتن نظرات طرح شده در پست مرتبط با اعضای شورا، بسنده شاید ننماید. لازم است این بازتاب به اعضای محترم، همراه با دعوت ایشان به تأمل و بازنگری اساسی در این پروژه باشد.


این پروژه می تواند ظرفیت هایی بازگشت ناپذیر را مصرف نماید.


لطفا پروژه احداث بوستان در پیش تخت گاه را شفاف تر توضیح دهید.


پروژه با توجه به اطلاعاتی که در این جا ذکر شده است و اطلاعات پراکنده ای که بنده توانسته ام از یکی از اعضای محترم شورا کسب نمایم، پروژه ای است که علیرغم اهداف شایسته ای که مدنظر است، تهدیداتی جدی برای روستا می تواند در بر داشته باشد. 



از شورای محترم استدعا دارم فرصت بررسی کارشناسی و همه جانبه ی این پروژه را پیش از اجرا و شاید با ایجاد وقفه در اجرایی کردن آن فراهم آورد. (فرض دارم که این پروژه پیش از این فراخوان مسلما بارها بررسی گردیده است)


از تمامی کارشناسان و صاحب نظران و دلسوزان دیزباد نیز تقاضا دارم در این مبحث وارد شده و با ارائه نقطه نظرات خود، مشارکت بیشتری در رهبری و توسعه دیزباد را له نمایش بگذارند.»


قطعا طرح مباحثی در واپسین روزهایی که طرح در شیب اجرای خود افتاده است، به هیچ وجه به نفع شورای محترم نیست. چراکه در صورت عدم اجرای طرح، ضربه ای بر افکار عمومی که منتظر فعالیت عمرانی گسترده ای در دیزباد هستند؛ می خورد.

با این حال به نظر می رسد که افرادی که در مورد این طرح مباحثی را مطرح می کنند، بایستی در نشستی دوستانه با شورای اسلامی و پس از اجرای برنامه روز جمعه گردهم آیند و بررسی بیشتری در خصوص نحوه اجرای پروژه انجام دهند.




نظرات 2 + ارسال نظر
یلدا جمعه 10 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 09:47 ق.ظ http://www.mis-red2.blogfa.com

سلام
ممنونم از حضورتون دکتر و با افتخار لینکتون کردم.با اسم یلدا منو لینک کنید.

با افتخار لینک شدید.

صفا یکشنبه 12 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 10:27 ق.ظ

با سلام
به اعتقاد شخصی بنده ودر جواب به این عنوان که (( این پروژه می تواند ظرفیت هایی بازگشت ناپذیر را مصرف نماید)) ... اجرای فاز اول این پروژه در قالب درختکاری به هیچ عنوان صرف هزینه نیست که با دید بازگشت ناپذیری به آن نگاه کرد - چراکه حتی در شرایطی که به هر دلیلی پروژه عمرانی به اجرا نرسد .. بازهم مزایای درخت و پوشش سبز کوهی بر هیچکسی پوشیده نیست .. پس از اینرو دید بازگشت ناپذیر بودن سرمایه در فاز اول .. به اعتقاد شخصی بنده دیدی منفی و منتفی است.

در مورد نکته ای که کاوه عزیز بیان نموده اند .. با توجه به اطلاعاتی که من دارم اجرای پروژه سنگ فرش کردن معابر روستایی مستلزم اعتبارات مالی و همکاری اهالی دیزباد می باشد و همچنین این نکته قابل ذکر است که تاکنون پروژه سنگ فرش معابر کلید نخورده است . پس نمیتوان این را بیان کرد که پروژه فراموش شده می باشد.

قابل توجه علی و کاوه عزیز

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد